Caiac i altres aventures a les Terres de l'Ebre

per que portar l'armilla salvavides?

un munt d'armillesA vegades la gent ens pregunta si és obligatori portar l’armilla salvavides. Nosaltres sabem que, sobretot a l’estiu, dona calor i no és un element còmode de dur, limita els moviments i fins i tot pot arribar a agobiar una mica. Tot i així és un article necessari, ja ho diu el seu nom, “armilla salvavides”.

En les pròximes línies intentarem explicar per què hem de portar l’armilla, i quines avantatges ens dona.

Llegeix més:per que portar l'armilla salvavides?

La serp blanca, Rhinechis scalaris

serp blanca rhinechis scalarisQui més qui menys ha hagut de compartir pis alguna vegada a la vida, i potser molts d'aquests ho han hagut de fer amb algú que no coneixien de res, però que han acabat sent bons amics, o tot just al contrari, han acabat sent bons enemics. Molts haureu compartit pis amb els clàssics bruts, que ho deixen tot tirat pel terra, amb els golafres, que buiden la nevera, amb algun obsés de l'ordre i la neteja, o amb el clàssic que passa desapercebut, que es queda tancat a la seva habitació i només surt quan no hi ha ningú a casa. Com en el cas que vull parlar en aquesta entrada, la companya de pis de la meva germana i la seva parella, que era tan discreta, que no sabien que compartien pis amb ella fins que la van trobar de casualitat.

Llegeix més:La serp blanca, Rhinechis scalaris

Diferencia entre caiac i piragua

dibuix d'un caiac i una canoaMolta de la gent que ens visita no pot resistir la curiositat i les ganes de saber i ens ho acaba preguntant: Quina es la diferencia entre caiac i piragua? Això que teniu son piragües o son caiacs? I les canoes? Aquesta és la pregunta estrella que solem respondre a les nostres sortides. Per això hem decidit posar llum a la foscor en aquest nou post del blog.

Llegeix més:Diferencia entre caiac i piragua

Convidem a dinar a la mallerenga

Mallerenga en una menjadora

Aquest hivern hem decidit construir una menjadora perquè els ocells s'hi acostin i endrapin, aliens als ulls que els observen.
La menjadora està construïda amb fustes reciclades i feta de forma que el menjar que hi fiquem queda protegit de l'aigua de la pluja, així evitem que es faci malbé.
Un cop construïda l'hem penjat en un nesprer ben frondós, però orientada a una finestra de casa, així, podem veure tot el qui s'hi acosta a agafar menjar.

Llegeix més:Convidem a dinar a la mallerenga

Naix l'Aube

 

logotip de l'Aube

Una nova entitat ambiental ha nascut a la Ribera d’Ebre: L’Aube. Aquesta entitat, promoguda per diverses persones vinculades a la comarca i a la natura i els espais que la conformen, neix amb la voluntat de promoure projectes que integrin espais naturals, salut i societat: recuperació d’espais naturals, promoció d’estudis de l’entorn, col·laboracions amb universitats, instituts i altres estaments educatius i científics, convenis amb empreses vinculades al territori, activitats familiars de difusió i coneixement de la natura… i el projecte més ambiciós: la creació de l’Escola de Riu, perquè tal com diuen els seus membres: som riu i a ell li devem tot.

 

Llegeix més:Naix l'Aube

MĂ©s articles...

  1. Iniciem Blog