Caiac i altres aventures a les Terres de l'Ebre

Com ajustar-se l'armilla

Armilla salvavides ben posadaEn una entrada anterior, (Per què hem de portar armilla salvavides) ja vam explicar la importància de dur aquest article de seguretat ben posat i durant tota l’activitat.

Ara toca explicar com hem de portar aquest element ben col·locat, de forma que ens quedi el més confortable possible i realitzi la seva funció amb tota la efectivitat esperada.

Llegeix més:Com ajustar-se l'armilla

El Blauet (alcedo atthis)

Blauet descansan en una canyaEl blauet es un dels ocells més espectaculars que tenim. El protagonista del nostre logotip, és potser, l’ocell amb els colors més vius que nía a les Terres de l'Ebre. Amb la panxa taronja i el cap, l’esquena i les ales d’un blau elèctric que brilla diferent segons li dona la llum del sol. Un ocell petit i força tímid, especialista en l’art de la pesca i expert en capbussar-se amb estil

Llegeix més:El Blauet (alcedo atthis)

per que portar l'armilla salvavides?

un munt d'armillesA vegades la gent ens pregunta si és obligatori portar l’armilla salvavides. Nosaltres sabem que, sobretot a l’estiu, dona calor i no és un element còmode de dur, limita els moviments i fins i tot pot arribar a agobiar una mica. Tot i així és un article necessari, ja ho diu el seu nom, “armilla salvavides”.

En les pròximes línies intentarem explicar per què hem de portar l’armilla, i quines avantatges ens dona.

Llegeix més:per que portar l'armilla salvavides?

La serp blanca, Rhinechis scalaris

serp blanca rhinechis scalarisQui més qui menys ha hagut de compartir pis alguna vegada a la vida, i potser molts d'aquests ho han hagut de fer amb algú que no coneixien de res, però que han acabat sent bons amics, o tot just al contrari, han acabat sent bons enemics. Molts haureu compartit pis amb els clàssics bruts, que ho deixen tot tirat pel terra, amb els golafres, que buiden la nevera, amb algun obsés de l'ordre i la neteja, o amb el clàssic que passa desapercebut, que es queda tancat a la seva habitació i només surt quan no hi ha ningú a casa. Com en el cas que vull parlar en aquesta entrada, la companya de pis de la meva germana i la seva parella, que era tan discreta, que no sabien que compartien pis amb ella fins que la van trobar de casualitat.

Llegeix més:La serp blanca, Rhinechis scalaris

Diferencia entre caiac i piragua

dibuix d'un caiac i una canoaMolta de la gent que ens visita no pot resistir la curiositat i les ganes de saber i ens ho acaba preguntant: Quina es la diferencia entre caiac i piragua? Això que teniu son piragües o son caiacs? I les canoes? Aquesta és la pregunta estrella que solem respondre a les nostres sortides. Per això hem decidit posar llum a la foscor en aquest nou post del blog.

Llegeix més:Diferencia entre caiac i piragua