Miravet en piragua

arribada a Miravet en piragua

L’arribada a Miravet en piragua és un dels reclams més atractius que hi ha a l’Ebre català. La façana fluvial de Miravet vista des de la piragua ens transporta en altres temps, quan l’Ebre era la gran via de comunicació, i el castell de Miravet una fortalesa impenetrable defensada per almoràvits o per templers.

Però l’arribada a Miravet en piragua ve precedida de tot un trajecte que reforça aquesta pintoresca imatge.

Abans d’arribar a Miravet, es passa en piragua per llocs com l’illa del Galatxo de Móra la nova, una reserva de fauna salvatge, on segur que s’hi pot trobar una bona mostra de l’avifauna de l’Ebre. Igual que quan passem amb la piragua pel Molló o per l’illa del Bado del Vapor, zones també molt transitades per les aus.

No començarem a veure el castell de Miravet fins una mica més avall de Benissanet, on es pot fer una parada per esmorzar.

Abans d’arribar a Miravet encara hem de passar pel ja emblemàtic pas de barca de Miravet, l’únic pas de barca de l’Ebre que encara creua el riu de la forma tradicional, aprofitant la força de la corrent.

Un cop passat el pas de barca, ara si, ja podem dir que hem arribat a Miravet. Ja podem gaudir d’aquestes vistes que ens ofereix aquest poble que ha crescut sobre l’Ebre.

Si es vol gaudir de l’arribada a Miravet en piragua també hi ha l’opció de fer un trajecte més curt, sortint de Benissanet.

Móra - Miravet | Benissanet - Miravet | Altres rutes de piragüisme

martinet blanc volant