PiragĂĽisme

Birdwatching en piragua

Si vols conèixer tots els ocells que habiten al riu Ebre, no hi ha res millor que agafar una piragua i endinsar-t’hi. Vine amb nosaltres en aquesta aventura i t’ensenyarem l’hàbitat de les aus. Vine a fer Birdwatching en piragua i descobriràs un nou món en uns paratges únics.

Martinet blanc en el birdwatching en piragua

Birdwatching en piragua

Si t’agrada la natura i els ocells, i si vols conèixer el riu Ebre des de una piragua, aquesta activitat està feta per tu. Una ruta en piragua orientada per conèixer i observar les aus que habiten a les ribes del riu Ebre.

Per fer Birdwatching en piragua no cal que sàpigues res sobre ocells ni sobre el piragüisme. De tot això ens n’ocupem nosaltres. Abans de sortir us farem una explicació de les aus que es podran veure, us repartirem el material necessari per anar en piragua i us ensenyarem tot el que cal saber per poder navegar amb ella.

Duran l’activitat, anirem acompanyats d’un monitor, bon coneixedor de les aus de la zona que vetllarà per la nostra seguretat, ens anirà explicant totes les aus que anirem trobant i ens ajudarà a localitzar-les i observar-les.

La sortida es farà entre Garcia i Móra d’Ebre. Aquest tram es especial per la observació d’aus, ja que es passa per zones molt salvatges, com son l’illa de Subarrec i la desembocadura del riu Siurana. Aquestes zones, sobretot l’illa de Subarrec  gràcies a la seva localització, solen estar habitades per tot tipus de aus, Tan típiques de zones aquàtiques com de muntanyoses.

Per a realitzar el Birdwatching és essencial portar uns binocles, això et permet observar més fàcilment els ocells. Però si no en tens, o no vols arriscar-te a mullar els teus, nosaltres te’n podem llogar.

 

 

 

Places

Adults

Nens entre 8 i 13 anys

1-2 pers.

70€(total)

3-9 pers.

30€/pers.

25€/pers.

10-20 pers.

25€/pers.

20€/pers.

 - Els nens de de 8 anys o menys no paguen si no ocupen plaça de palista

 

  - Els nens de 8 o menys anys que ocupin plaça paguen 15€

 

 - Els  nens de 8 anys o menys, no compten en el número total d'integrants del grup, ja que gaudeixen d'uns descomptes especials

 En les reserves, demanem la confirmació del nombre de persones el dia anterior. En cas de no avisar de canvis abans de les 21h del dia anterior, no podem assegurar la possibilitat de tenir més piragües disponibles i, si el grup es menor del que s’havia reservat, s’haurà d’abonar la meitat de l’import de la plaça reservada que no s’ha presentat.

 

 

 

Consells d'utilitat

A l’estiu s’ha de portar roba i calçat que es pugui mullar. És millor que el calçat estigui ben agafat al peu. Si pot ser, cal evitar portar xancles de dit, ja que es més fàcil perdre-les i no és tan còmode per anar amb el caiac.

Durant l’activitat és important portar aigua, repel·lent de mosquits, crema solar de protecció alta i gorra. També es recomana portar roba de recanvi per després de l’activitat.

Si és la primera vegada que es fa aquesta activitat, recomanem agafar un caiac individual ja que, contràriament al que es pensa, és molt més fàcil de manejar que el caiac doble.

Si es volen portar criatures, no hi ha problema. Als caiacs dobles hi ha un parell de seients centrals més petits per la canalla, de manera que poden anar en un mateix caiac dos adults i dos xiquets.

A l’hivern és important portar un jersei tèrmic o que mantingui l’escalfor corporal i una jaqueta impermeable. Nosaltres deixem cobrebanyeres per impedir que es mullin les cames amb els esquitxos que puguin produir les pales al remar.