Pirag√ľisme

Si t'interesa la memòria històrica i t'encanta gaudir de la natura no et deixis perdre el Kayak & Memory. Un viatge en piragua fins als temps de la guerra civil espanyola.

banner Kayak & Memory

Kayak & Memory

Durant la Batalla de l’Ebre, el riu va jugar-hi un paper molt important. Amb els ponts dinamitats per evitar l’avanç de les tropes franquistes, l’Ebre es va convertir en la primera línia de front. En una agosarada maniobra, de matinada i en condicions precàries, les tropes republicanes creuaven sigilosament el riu, iniciant així la batalla més llarga i més dura de la Guerra Civil Espanyola.

En l'actualitat, l'Ebre s'ha convertit en un punt de trobada pels amants de l'Esport, de la naturalesa i també de la memòria històrica. Per tal d'unir aquest móns en una sola activitat, Enblau i Terra Enllà uneixen esforços i creen el Kayak and Memory. Un viatge en piragua a traves de la memòria històrica on, mentre gaudim dels paisatges que ens ofereix l'Ebre, anirem descobrint els fets de la guerra civil espanyola i de la batalla de l'Ebre.

Disposem de diversos tramps per triar, cadascun amb una temàtica pròpia que, a traves de relats, fotografies i testimonis escrits, ens durà a coneixer millor els fets que van succeir en aquella época entre el juliol del '36 i l'abril del '39:

Kayak and Memory,

la lluita dels pontoners

Kayak & Memory, la lluita dels pontoners

Kayak and Memory,

un riu republicà

Kayak & Memory, un riu republicà

 

 

Places

Majors de 14 anys

Entre 8 i 13 anys

1-3 pers..

total a pagar 100‚ā¨

4-9 pers.

32,00‚ā¨

25,00‚ā¨

entre 10 i 20 pers.

28,00 ‚ā¨

25,00‚ā¨

 

*els menors de 7 anys acompanyats d’un adult no paguen, i no comptabilitzen en el nombre total de persones del grup.

 

 

 

Consells d'utilitat

A l‚Äôestiu s‚Äôha de portar roba i cal√ßat que es pugui mullar. √Čs millor que el cal√ßat estigui ben agafat al peu. Si pot ser, cal evitar portar xancles de dit, ja que es m√©s f√†cil perdre-les i no √©s tan c√≤mode per anar amb el caiac.

Durant l’activitat és important portar aigua, repel·lent de mosquits, crema solar de protecció alta i gorra. També es recomana portar roba de recanvi per després de l’activitat.

Si és la primera vegada que es fa aquesta activitat, recomanem agafar un caiac individual ja que, contràriament al que es pensa, és molt més fàcil de manejar que el caiac doble.

Si es volen portar criatures, no hi ha problema. Als caiacs dobles hi ha un parell de seients centrals més petits per la canalla, de manera que poden anar en un mateix caiac dos adults i dos xiquets.

A l’hivern és important portar un jersei tèrmic o que mantingui l’escalfor corporal i una jaqueta impermeable. Nosaltres deixem cobrebanyeres per impedir que es mullin les cames amb els esquitxos que puguin produir les pales al remar.