Piragüisme

Garcia-Móra

Durada 1 hora. Una ruta curta però intensa! La poca massificació et deixa gaudir amb tranquil·litat de la desembocadura del riu Siurana, del pont de Garcia, dels penya-segats de les Molineres... Però, sobretot, de l’illa de Subarrec, un espai natural protegit totalment verge, un racó on, quan hi entres, sembla ben bé que estiguis en un altre món: la vegetació et rodeja, el cant dels ocells t’acompanyen i l’aigua et porta. Inclús, si tens sort, pots veure-hi porcs senglars que baixen de la serra a beure. En definitiva, un dels racons més bonics i recomanables de l’Ebre.

Places

Majors de 14 anys

Entre 8 i 13 anys

1-2 pers..

total a pagar 40€

3 o més pers.

15€

*els menors de 7 anys acompanyats d’un adult no paguen, i no comptabilitzen en el nombre total de persones del grup.

GARCIA

Visita Santa Magdalena, una peculiar ermita construïda a la roca, sota una balma.

També pots arribar-te fins al punt més elevat del poble i descobrir el mal que va fer la Batalla de l’Ebre sobre l’església vella de Garcia, testimoni de la cruesa de la Guerra Civil.

 

MÓRA D’EBRE

Visita el castell de Móra, d’origen àrab, reconquistat per Ramon Berenguer IV i, més endavant, cedit a la Baronia d’Entença.

Situat al capdamunt de la població, és el lloc perfecte per tenir una bona panoràmica del riu, de Móra d’Ebre i d’una part de la Ribera d’Ebre.

 

Més informació: http://www.viulebre.com/que_visitar/castell-de-m%C3%B3ra-debre

Consells d'utilitat

A l’estiu s’ha de portar roba i calçat que es pugui mullar. És millor que el calçat estigui ben agafat al peu. Si pot ser, cal evitar portar xancles de dit, ja que es més fàcil perdre-les i no és tan còmode per anar amb el caiac.

Durant l’activitat és important portar aigua, repel·lent de mosquits, crema solar de protecció alta i gorra. També es recomana portar roba de recanvi per després de l’activitat.

Si és la primera vegada que es fa aquesta activitat, recomanem agafar un caiac individual ja que, contràriament al que es pensa, és molt més fàcil de manejar que el caiac doble.

Si es volen portar criatures, no hi ha problema. Als caiacs dobles hi ha un parell de seients centrals més petits per la canalla, de manera que poden anar en un mateix caiac dos adults i dos xiquets.

A l’hivern és important portar un jersei tèrmic o que mantingui l’escalfor corporal i una jaqueta impermeable. Nosaltres deixem cobrebanyeres per impedir que es mullin les cames amb els esquitxos que puguin produir les pales al remar.