Piragüisme

Vinebre-Móra d'Ebre

Coneix aquest tram del riu i coneixeràs alguns dels racons més inoblidables que té el riu Ebre. Endinsa’t amb la piragua per illes que et deixaran amb la boca oberta, com l’illa de Subarrec, un espai natural protegit, totalment verge, un racó on, quan hi entres, sembla ben bé que estiguis en un altre món: la vegetació et rodeja, el cant dels ocells t’acompanyen i l’aigua et porta. També podràs gaudir de la desembocadura del riu Siurana, de l’antiga barcassa del pas de barca de Vinebre, que es troba enfonsada al riu, i del Pas de l’Ase, un estret del riu format per dos grans parets de roca que arriben a l’aigua.Un tram on, al no estar massificat, és molt més fàcil gaudir de l’avifauna que ens acompanyarà tot el viatge oferint-nos el seu espectacle.

 
 

places

Majors de 14 anys

entre 8 i 13 anys

1-2 pers.

total a pagar 60€

3-9 pers.

25,00 €

20,00€

10-19 pers.

20,00 €

15,00€

20-29 pers.

18,00 €

15,00€

A partir de 30 pers.

15,00€

 

*els menors de 7 anys acompanyats d’un adult no paguen, i no comptabilitzen en el nombre total de persones del grup. 

VINEBREPots visitar el poblat ibèric de Sant Miquel, situat sobre el Pas de l’Ase i des d’on hi ha una impressionant vista d’aquest racó del riu Ebre.Més informació: http://www.vinebre.altanet.org/niv1.php?id=28Molt a prop del poblat hi ha l’ermita de Sant Miquel, construïda pels monjos cartoixans d’Escala Dei, i des d’on també hi ha unes magnífiques vistes del Pas de l’Ase.Més informació: http://www.vinebre.altanet.org/niv1.php?id=28Descobreix com es vivia al segle passat gràcies a la casa museu de Sant Enric d’Ossó, una casa museu sobre el fundador de la Companyia de Santa Teresa de Jesús.Més informació: http://www.viulebre.com/que_visitar/casa-museu-de-sant-enric-doss%C3%B3O també pots visitar Ca Don Joan, un gran casalici del s. XVI. Deixa’t meravellar per la seva monumental escala de planta quadrada coronada amb un cimbori octogonal, per les seves columnes i el pou, fets d’una sola peça de pedra massissa, i per la seva arquitectura entre renaixentista i barroca.Més informació: http://www.vinebre.altanet.org/niv1.php?id=28MÓRA D’EBRE:Visita el castell de Móra, d’origen àrab, reconquistat per Ramon Berenguer IV i, més endavant, cedit a la Baronia d’Entença.Situat al capdamunt de la població, és el lloc perfecte per tenir una bona panoràmica del riu, de Móra d’Ebre i de gran part de la Ribera d’Ebre.Més informació: http://www.viulebre.com/que_visitar/castell-de-m%C3%B3ra-debre

Consells d'utilitat

A l’estiu s’ha de portar roba i calçat que es pugui mullar. És millor que el calçat estigui ben agafat al peu. Si pot ser, cal evitar portar xancles de dit, ja que es més fàcil perdre-les i no és tan còmode per anar amb el caiac.

Durant l’activitat és important portar aigua, repel·lent de mosquits, crema solar de protecció alta i gorra. També es recomana portar roba de recanvi per després de l’activitat.

Si és la primera vegada que es fa aquesta activitat, recomanem agafar un caiac individual ja que, contràriament al que es pensa, és molt més fàcil de manejar que el caiac doble.

Si es volen portar criatures, no hi ha problema. Als caiacs dobles hi ha un parell de seients centrals més petits per la canalla, de manera que poden anar en un mateix caiac dos adults i dos xiquets.

A l’hivern és important portar un jersei tèrmic o que mantingui l’escalfor corporal i una jaqueta impermeable. Nosaltres deixem cobrebanyeres per impedir que es mullin les cames amb els esquitxos que puguin produir les pales al remar.