La ruta de les ermites de Card贸

Aquesta ruta de senderisme 茅s la m茅s apropiada per con猫ixer i entendre la historia de Card贸. Et d贸na la possibilitat de veure les 14 ermites que hi ha escampades a tota la vall de card贸, a m茅s d鈥檃lguns dels racons m茅s bonics i desconeguts d鈥檃quest indret.

La ruta de les ermites de Card贸 ens portar脿 per les ermites 鈥減orta鈥 de l鈥檃ngel i la de sant Bernat, ens mostrar脿 les restes de la muralla que rodejava el monestir, algunes de les fonts m茅s importants, l鈥檈mblem脿tica ermita de la columna, Sant Roc, la roca foradada o un dels llocs fins ara, m茅s desconeguts i m茅s bonics de Card贸, la cova Lluminosa.

La cova Lluminosa d猫u el seu nom a la llum que rep del sol, que, en certa hora del dia, l鈥檌l路lumina i la fa brillar. A m茅s, el tram de cam铆 que travessa aquesta curiosa cova, 茅s un exemple de com la gent del balneari va treballar per mantindre els camins arreglats de forma que hi poguessin passar les mules.

A l鈥檈rmita de Sant Roc podrem omplir la cantimplora a la font de Sant Roc, una aigua fresca que brolla de manera natural i que, des de sempre, se l鈥檋i han atribu茂t propietats curatives.

Aquesta ruta, a m茅s, et dona la possibilitat d鈥檈scur莽ar-la en varies ocasions en funci贸 de l鈥檌ntegr茅s de l鈥檜suari.

Aix铆 doncs, podr铆em dir que la ruta de les ermites de Card贸 茅s la ruta m茅s completa i de les m茅s boniques que es poden fer en aquest indret.

Altura

M脿x./min.

desnivell

positiu/negatiu

Km.

Temps estimat

Estaci贸 de l鈥檃ny

Observacions

742/475

654/654

10

De 4 a 5h.

Bona part del cam铆 passa per dins del bosc, aix铆 doncs, tot i haver algun tram m茅s de solana, la ruta 茅s factible durant tot l鈥檃ny

Important portar rova i cal莽at c貌mode (si es va en botes millor) i un m铆nim d鈥檜n litre d鈥檃igua per persona. Si el dia anterior de la ruta plou, es recomanable portar alguna jaqueta impermeable, ja que al passar per dintre el bosc, l鈥檃igua que queda a les fulles en mullar脿 una mica


聽(fotos: Llu铆s B. / Montserrat J. / F. Xavier C. / Joan A.)

publicitat per llogar una moxilla portanadons