La ruta de les ermites de Cardó

Aquesta ruta de senderisme és la més apropiada per conèixer i entendre la historia de Cardó. Et dóna la possibilitat de veure les 14 ermites que hi ha escampades a tota la vall de cardó, a més d’alguns dels racons més bonics i desconeguts d’aquest indret.

La ruta de les ermites de Cardó ens portarà per les ermites “porta” de l’angel i la de sant Bernat, ens mostrarà les restes de la muralla que rodejava el monestir, algunes de les fonts més importants, l’emblemàtica ermita de la columna, Sant Roc, la roca foradada o un dels llocs fins ara, més desconeguts i més bonics de Cardó, la cova Lluminosa.

La cova Lluminosa dèu el seu nom a la llum que rep del sol, que, en certa hora del dia, l’il·lumina i la fa brillar. A més, el tram de camí que travessa aquesta curiosa cova, és un exemple de com la gent del balneari va treballar per mantindre els camins arreglats de forma que hi poguessin passar les mules.

A l’ermita de Sant Roc podrem omplir la cantimplora a la font de Sant Roc, una aigua fresca que brolla de manera natural i que, des de sempre, se l’hi han atribuït propietats curatives.

Aquesta ruta, a més, et dona la possibilitat d’escurçar-la en varies ocasions en funció de l’integrés de l’usuari.

Així doncs, podríem dir que la ruta de les ermites de Cardó és la ruta més completa i de les més boniques que es poden fer en aquest indret.

 

Altura

Màx./min.

desnivell

positiu/negatiu

Km.

Temps estimat

Estació de l’any

Observacions

742/475

654/654

10

De 4 a 5h.

Bona part del camí passa per dins del bosc, així doncs, tot i haver algun tram més de solana, la ruta és factible durant tot l’any

Important portar rova i calçat còmode (si es va en botes millor) i un mínim d’un litre d’aigua per persona. Si el dia anterior de la ruta plou, es recomanable portar alguna jaqueta impermeable, ja que al passar per dintre el bosc, l’aigua que queda a les fulles en mullarà una mica


 

 (fotos: Lluís B. / Montserrat J. / F. Xavier C. / Joan A.)

publicitat per llogar una moxilla portanadons